Hvad er ceremoniel kakao ?





HVAD ER CEREMONIEL KAKAO? (venligst lånt af Christina Sophia Love by Gaia)

Ceremoniel Kakao er noget helt andet end den varme chokolade de fleste er vant til at drikke, og derfor bliver mange også temmelig overraskede første gang de smager det.
Ceremoniel Kakao laves af 100% ren kakaomasse af en helt særlig kvalitet. Denne slags Kakao har været igennem færre forarbejdningsprocesser end de kakaoprodukter vi er vant til at lave “varm kakao” af.
Derfor er den tykkere, mere syrlig eller bitter i smagen, og mere potent til ceremoniel brug. Hvad er der i ceremoniel kakao? Medmindre andet bliver tilsat, så indeholder en klassisk ceremoniel kakaodrik ikke andet end vand, ceremoniel Kakao og evt. krydderier og noget sødt.
Men fra naturens side er Kakao i sig selv en enormt spændende cocktail af sundheds- og humørfremmende kemi.
Her er bare nogle få af de fantastiske stoffer som kakao indeholder helt naturligt:

Magnesium - Kakao er en af de planter der indholder allermest magnesium. Magnesium indgår i mange af kroppens vigtigste processer, og understøtter bl.a. hjertet, hjernen og fordøjelsens funktioner og hjælper vores muskler til at slappe af.

Serotonin og Histamin - Neurotransmittere der forbindes med velvære og glæde, og modvirker stress, angst og depression. Tryptofan - Tryptofan er essentiel for at danne serotonin i hjernen, og hjælper også til at producere melatonin, et stof der regulerer vores søvn.

Phenylethylamin (PEA) - PEA aktiverer neurotransmittere i de dele af hjernen der har med koncentration at gøre, og styrker derved fokus.
Når vi er glade eller forelskede stiger PEA indholdet i hjernen, og også når vi er sexuelt opstemte.

Anandamid - Frigives i hjernen når vi har det dejligt! Populært kaldet "the bliss chemical", fordi navnet kommer af det sanskrit ord "ananda", der betyder "bliss". Anandamid er en cannabinoid (ligesom THC i cannabis, måske er det bl.a. derfor man bliver høj af Kakao?)

Kakao indeholder også to genoptagelses inhibitorer for anandamid:
N-linoleoylethanolamin og N-oleolethanolamine, disse stoffer gør at anandamid bliver hængende i kroppen længere og forstærker derved den dejlige "bliss-følelse".

Dopamin - stimulerer vores motivation og følelser af velvære. De mest almindelige oplevelser med Kakao er:
Hjerteåbning
Klarere/stærkere fokus og koncentration
Forøget energi Kreativitet vækkes
Intuition forstærkes
Det bliver lettere at meditere
Forøget kropsbevidsthed
Forstærket oplevelse af energier
Forløsning af følelser og blokeringer
Større kontakt til følelser
Større lethed ved indre arbejde og forløsning af blokeringer
Oplevelse af connection til dig selv, andre, naturen og universet


For at få det optimale udbytte af kakaoen drikkes den på tom mave, (faste 2-3 timer før) derved optages den hurtigere og dens virkning bliver mere tydelig. Efter indtag går der som regel 30-40 minutter før man mærker den fulde virkning af kakaoen.