HVAD ER CEREMONIEL KAKAO? (venligst lånt af Christina Sophia Love by Gaia)
Ceremoniel Kakao er noget helt andet end den varme chokolade
de fleste er vant til at drikke, og derfor bliver mange også temmelig
overraskede første gang de smager det. Ceremoniel Kakao laves af 100% ren kakaomasse af en helt
særlig kvalitet. Denne slags Kakao har været igennem færre
forarbejdningsprocesser end de kakaoprodukter vi er vant til at lave “varm
kakao” af. Derfor er den tykkere, mere syrlig eller bitter i smagen, og mere
potent til ceremoniel brug.
Hvad er der i ceremoniel kakao?
Medmindre andet bliver tilsat, så indeholder en klassisk
ceremoniel kakaodrik ikke andet end vand, ceremoniel Kakao og evt. krydderier
og noget sødt. Men fra naturens side er Kakao i sig selv en enormt spændende
cocktail af sundheds- og humørfremmende kemi. Her er bare nogle få af de
fantastiske stoffer som kakao indeholder helt naturligt:
Magnesium - Kakao er en af de planter der indholder
allermest magnesium. Magnesium indgår i mange af kroppens vigtigste processer,
og understøtter bl.a. hjertet, hjernen og fordøjelsens funktioner og hjælper
vores muskler til at slappe af.
Serotonin og Histamin - Neurotransmittere der forbindes med
velvære og glæde, og modvirker stress, angst og depression.
Tryptofan - Tryptofan er essentiel for at danne serotonin i
hjernen, og hjælper også til at producere melatonin, et stof der regulerer
vores søvn.
Phenylethylamin (PEA) - PEA aktiverer neurotransmittere i de
dele af hjernen der har med koncentration at gøre, og styrker derved fokus. Når
vi er glade eller forelskede stiger PEA indholdet i hjernen, og også når vi er
sexuelt opstemte.
Anandamid - Frigives i hjernen når vi har det dejligt!
Populært kaldet "the bliss chemical", fordi navnet kommer af det
sanskrit ord "ananda", der betyder "bliss". Anandamid er en
cannabinoid (ligesom THC i cannabis, måske er det bl.a. derfor man bliver høj
af Kakao?)
Kakao indeholder også to genoptagelses inhibitorer for
anandamid: N-linoleoylethanolamin og N-oleolethanolamine, disse stoffer gør at
anandamid bliver hængende i kroppen længere og forstærker derved den dejlige
"bliss-følelse".
Dopamin - stimulerer vores motivation og følelser af
velvære.
De mest almindelige oplevelser med Kakao er: Hjerteåbning Klarere/stærkere fokus og koncentration Forøget energi
Kreativitet vækkes Intuition forstærkes Det bliver lettere at meditere Forøget kropsbevidsthed Forstærket oplevelse af energier Forløsning af følelser og blokeringer Større kontakt til følelser Større lethed ved indre arbejde og forløsning af blokeringer Oplevelse af connection til dig selv, andre,
naturen og universet
For at få det optimale udbytte af kakaoen drikkes den på tom
mave, (faste 2-3 timer før) derved optages den hurtigere og dens virkning
bliver mere tydelig. Efter indtag går der som regel 30-40 minutter før man
mærker den fulde virkning af kakaoen.